TG Lava is het theatercollectief waar ik onderdeel van ben.

Samen met Liesbeth Rood en Jiske Gunkel maken wij tragi-komisch lokatietheater. 

Wij zijn momenteel bezig met een nieuwe voorstelling. HOP! in maart 2020 is de premiere van de voorstelling over BIER, HAARLEM en hoe het ons verbindt, maar we belichten ook het verwoestende karakter van deze goudgele rakker. Drie dames liggen laveloos in een bar; het is s'ochtends vroeg en ze proberen  zich hard te herinneren wat er de avond daarvoor is gebeurd... Een collagevoorstelling vol muziek, hilariteit en uiteraard een biertje. We spelen deze voorstelling in meerdere cafe's in Haarlem. 

In mei 2020 organiseren zij de theatrale wandeling FLUISTERENDE HUIZEN, een voorstelling over 40-45 en 75 jaar vrijheid in de Leidsebuurt Haarlem. Echte verhalen over de oorlog en de bevrijding, over het verzet en over - leven. Niki Jacobs, één van Nederlands bekendste zangeressen die in het Jiddisch zingt doet mee aan deze unieke belevenis.  Als hopelijk alle subsidie binnen is, kunnen wij deze wandeling gratis toegankelijk laten zijn. In samenwerking met Theater Na De Dam, Badhuis Leidsebuurt en Oorlog in mijn Wijk maken we deze voorstelling. 

In juni 2020 spelen wij de reprise van VISWIJF bij Kraantje Lek in Haarlem. De voorstelling gaat over de visloopsters van de Nederlandse kust. Verlangen, Hoop, Dood en de  Vrouwengemeenschap staan hierin centraal. Op muzikale, tragi-komsiche wijze spelen zij verschillende vrouwen die allen op hun eigen wijze een onlosmakelijke verbinding hebben met de zee. 

In juni 2021 spelen wij SRV, een voorstelling over de zoektocht naar bestaansrecht van drie dochters 'van de melkboer'. 
Ze zoeken naar een thuis, maar rijden tegelijkertijd hard weg van alles wat ingewikkeld is. Wie zijn zij, en hebben zij ook recht op een plekje? Dat is nogal lastig als je huis op wielen staat en je constant wil vertrekken als het even niet zo makkelijk gaat.
Ondertussen ontpoppen ze zich in hun SRVwagen als ware verkopers van alles wat jou gelukkig kan maken! Want, Geluk, Liefde en Succes is toch immers te koop? 

Houd ons dus in de gaten.

www.facebook.com/tglava

Op onze website zie je precies wat wij doen. 

www.tglava.nl