REVIEWS FAMILIEOPSTELLINGEN


"Nu ik deze familieopstelling ben aangegaan lijkt alles uit de diepvries te komen. Zelfs mijn libido, mijn fijngevoeligheid en het open staan voor eerlijk contact met familie is weer heel erg dichtbij. Het gevoel is dichterbij. Dat is ook de pijn maar is ook zo fijn om weer meer ‘in’ het leven te staan.
Ik weet zeker dat het zeer zeldzaam is wat Marij doet en kan. Dat iemand zo de kern kan pakken. En dat nog wel op afstand! Zoveel inlevingsvermogen en fijngevoeligheid en dan ook nog zo snel een reflectie kunnen geven en schakelen naar zichzelf als coach. Deze ervaring is zeer bijzonder geweest en ondanks de chemie bewijst het dat dit een echte vakvrouw is." (Anonieme vraagstelster)

"Zo bijzonder wat Marije kan, vooral dat ze zo recht voor z'n raap is, en bijna echt mijn moeder kon representeren. Fijn om alles aan te kijken."
(Gösta)

"Ik vond het echt zo wonderlijk allemaal...Diepe indruk gemaakt" (Sanne R.)

"De drie opstellingen die ik met Marije heb gedaan waren allemaal heel verschillend. De eerste ging over mijn familie van herkomst, de tweede over mijn huidige gezinssituatie. De derde was een blinde opstelling over de toekomst. Hoewel ik met een duidelijke hulpvraag bij Marije kwam, was de keuze voor deze opstellingen van tevoren niet duidelijk. Dit was een heel mooi organisch proces.
Ik heb Marije ervaren als een zeer kundige opsteller. Ze is heel sensitief en tegelijkertijd down to earth. Wanneer ze op een persoon gaat staan in de opstelling, kan ze heel duidelijk aangeven wat ze voelt. In de meeste gevallen was dit heel treffend.
Alles bij elkaar hebben de opstellingen me veel inzichten gegeven, waar ik nog dagelijks aan terugdenk. Waar je met gesprekken op een rationeel niveau blijft, gaat deze manier van werken veel dieper. Door de opstelling eerst als een buitenstaander te zien worden vastgeroeste patronen zichtbaar. En door zelf plaats te nemen in de opstelling, en eventueel iets te veranderen of uit te spreken, worden verwerkingsprocessen versneld. Marije bedankt!" (Sanne)

"Marije! Super indrukwekkend hoor en helemaal zoals ik het ergens verwacht had ergens of misschien al gelezen had. Eerlijk gezegd was de eerste setting meteen het meest indrukwekkende voor mij persoonlijk, omdat die het meest onverwachte was. Ik vond dat je heel erg goed in staat was om ons bij de leest te houden waardoor het geheel nooit kantelde en 'too much' werd. Inderdaad helpt je speelse leiding en relativering daarbij. Het is van belang denk ik dat het tastbaar en concreet blijft, waardoor de magie juist supersterk wordt. Ik ben wel echt onder de indruk van je intuïtie en hoe je die weet in te zetten. Ik kom graag nog eens. Dit is goed voor mijn mensbeeld." (Marc v. L)

"Ik ben zwaar onder de indruk. Van de manier waarop jij contact kan maken en je open kan stellen en alles zo goed aanvoelt ondanks de online - verbinding .En onder de indruk van wat het doet. Alles wat ik voel zo bevestigd te zien worden en dat wat het moeilijk maakt zo concreet te ervaren." (Myrthe)

"Lieve Marije, ik wil je enorm bedanken voor de 1op 1 opstelling. Jeetje wat is het toch elke keer bijzonder hoe jij met me werkt, uitlegt, door schakelt. Ik heb de verandering meteen voelen inzetten, mijn energie, mijn compassie, mijn denkwijze, mijn gevoel van weer een stukje meer geaard zijn en het thuiskomen bij mijn vrolijke en gelukkige zelf. Het werkt door tot in mijn hele zijn en mijn communicatie naar mijn gezin, mijn alles. Ik ben je zo dankbaar dat je me het laat doorleven en de kans geeft om afscheid te nemen, zodat ik kan loslaten wat ik niet begreep en wat wel in me zat. Het eindelijk kunnen voelen wat wel en niet bij mij hoort en wat wel van mij is. Ik merk het de kleine dingen, het vergroot mijn perceptie, inzicht en ik merk dat ik gewoon een keus heb, een rem, een mogelijkheid het gewoon anders te doen, zodat het veel beter voelt. Merci to the MAX, wat bijzonder weer, dank je 1000maal en meer." (Doreen)

"De 1 op 1 VROUWENLIJN is echt heel bijzonder. Het leerde me anders te kijken naar mezelf, mijn moeder, mijn oma en misschien nog wel belangrijker; naar mijn dochter. Ik weet nu beter wat zij ervaart en hoe ik haar als moeder kan begeleiden. Zo enorm waardevol." (Anonieme vraagstelster)

" Lieve Marije, wil je nog een keer bedanken voor de mooie ervaring gisteren met de opstelling. Hij werkt nog aardig door en er komt veel in beweging." (Steph)

"Het is nu drie maanden na de opstellingen en er is zoveel in beweging gezet. Ik heb afscheid durven nemen van mijn ex-partner. Doordat jij zo levenloos, als een blok op de grond lag, als representant van hem, zag ik in dat geen energie meer in hem wilde steken. In het dagelijks leven krijg ik ook letterlijk niets van hem, wat mij heeft doen besluiten geen contact meer met hem te willen. Wat een verademing!
Daarnaast heb ik mijn kindplek naar mijn moeder toe veel meer in kunnen nemen. Er is uitwisseling, aandacht en liefde, wat ik jaren niet heb gevoeld in relatie tot haar. Op lange termijn werkt de opstelling dus nog steeds door. Dankjewel!" (Anonieme vraagstelster)

"Lieve Marije,
Wat een ontzettend fijn effect heeft het gehad.
Ik weet niet hoé je het doet, maar het heeft geleid tot vele inzichten( nu het ingedaald is).
Zó ontzettend fijn!
Dank" (Joyce)

"Mijn belangstelling en eerbied voor de kracht van systemisch werk groeit elke dag. Ik heb de afgelopen maand twee keer een opstelling gedaan bij Marije Scheerder. De eerste keer deden we een opstelling van mijn (Joodse) vrouwenlijn, die inzichten en inspiratie opleverde voor de gedichtencyclus die ik rond dit thema schrijf. Zelfs mijn Poolse betovergrootmoeder voelde tastbaar dichtbij.
Eergisteren volgde de tweede opstelling, deze was gewijd aan mijn blokkades bij het samenstellen van een dichtbundel. Ik had in deze ‘blinde’ opstelling mijn ‘eigen stem’ onder tafel gestoken en mijn innerlijke criticus (in mijn geval een behoorlijk arrogante patriarch met nogal vrouwonvriendelijke meningen) stond blijkbaar centraal in de ruimte. Slik.
Het was enorm inspirerend om wederom te zien hoe Marije zo feilloos op haar gevoel durfde te vertrouwen tijdens de opstelling. Daar kan ik zelf echt nog van leren. Ook verloor ze nooit de focus en bleef de rode draad van de opstelling steeds in beeld.
Omdat het wel bij deze opstelling past, durf ik mijn ode aan de ‘eigen stem’ die in na afloop geheel intuïtief en zonder haperen neerpende, wel met jullie te delen. Een poëtische aanbeveling voor Marije en haar Bureau voor Gevoelszaken dus! " (Marie)


“Marije haar grote kracht is om vanuit haar intuïtie alles rustig te laten ontstaan en te openen. Het voelde voor mij heel veilig om alles vrij te delen en te onderzoeken binnen mijn opstelling. Door de vragen en oefeningen die ze mij aanreikte kwamen we al snel bij de kern. Een kern die ik gevoelsmatig al veelvuldig had aangekeken en doorleefd, maar het inzicht dat zij mij in een paar minuten gaf was nieuw, wezenlijk en waardevol.
Marije heeft een rustige manier van werken. Alles wat ontstaat, krijgt liefdevol aandacht en ruimte. Het voelde ondanks de voor mij persoonlijk schurende inhoud, als een warme en fijne ochtend, met mooie inzichten voor de toekomst.” (Maartje)

REVIEWS TRAININGEN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT & COMMUNICATIE

Bianca, Callcenter medewerker

“Ik kwam hier omdat ik enorm veel moeite had met mezelf zichtbaar maken. Een ‘dagstart’ doen of een beoordelingsgesprek; daar kon ik twee dagen van wakker liggen. Zodra ik beoordeeld zou kunnen worden op wie ik ben en wat ik doe, raakte ik in paniek. Dit traject heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik vond de persoonlijke begeleiding super, terwijl je toch met meerder mensen zit.
Ik zou het zeker aanraden. Marije weet je vanaf de intake al goed te begeleiden. Ik heb geen slapeloze nachten meer, ik ben me heel bewust geworden waar mijn gedrag vandaan komt. En daar ga ik nu lekker mee aan de slag”

Alex, technische dienst

“Alles kon hier in veiligheid en anonimiteit gedeeld worden. We konden onszelf kwetsbaar opstellen, zonder het gevoel te hebben veroordeeld te worden. Ik heb geleerd dat ik mag loslaten waar ik geen invloed op heb, en dat ik vanuit mijn betrokkenheid opnieuw kon kijken waar ik wél invloed op heb. Ik heb hierdoor een project kunnen opzetten van waaruit ik de managers mee heb kunnen krijgen. Ik bemoei mij niet meer met zaken waar ik geen energie van krijg.”

Patrick, logistiek medewerker

“Ik heb er enorm veel aan gehad. Meer dan ik had verwacht. Als perfectionist had ik veel last van ‘tijdgebrek’, ook omdat ik overal Ja op zei. En ik kreeg niets af volgens mijn eigen maatstaven. Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik meerdere ‘ikken’ heb, en dat deze mij behoorlijk in de weg kunnen zitten. Door het inzicht in mijn eigen gedrag, weet ik ook veel vaker te bepalen dat ik ‘nee’ mag zeggen, en dat ik mijn eigen tijd beter bescherm. 8 van de 10 keer werk ik nu vanuit mijn kracht en uitdaging en niet meer vanuit spanning en frustratie.”

André, werkverantwoordelijke 

“Ik had helemaal geen ervaring met trainingen rondom ‘soft skills’. Deze training heeft mij meer inzicht gegeven in mijn eigen stappen. Ook ben ik erachter gekomen dat ik binnen de organisatie moeilijk om kan gaan met ‘vrijheid’. Het was voor mij prettig dat ik erachter kwam dat ik meer kaders en kortere lijnen nodig heb.”

Nike, lactatiekundige

“Marije is een grote, zachte vrouw waardoor ik me meteen veilig voelde. Met humor en kennis van zaken hielp ze me om tijdens de cursus erachter te komen waar ik aan wou werken. Dat zijn haar coach-skills. Maar vervolgens kun je dat super-efficient meteen met haar oefenen omdat ze door haar acteer ervaring de situatie heel echt naspeelt. Ze doet dus eigenlijk twee dingen in één keer. Je weet daardoor niet alleen wat je anders kan doen, je doet het ook echt en je voelt ook precies het verschil. Een aanrader als je op een prettige manier aan je persoonlijke/ communicatieve ontwikkeling wil werken! “

Machteld, vitaliteitscoach

“Van te voren wist ik niet precies wat ik kon verwachten van deze BOOST cursus, wel wist ik dat ik graag mijn coaching vaardigheden wilde verdiepen. Na 5 bijeenkomsten heb ik enorm veel geleerd. Marije is ontzettend doortastend, energiek en heeft enorme ervaring. Dat blijkt wel uit haar kennis van diverse (theoretische) communicatiemodellen en mensenkennis. Doordat we veel hebben kunnen oefenen met rollenspellen, kreeg ik direct feedback. Terugkoppeling op inhoudelijk gebied, maar, net zo belangrijk, ook op persoonlijk vlak. Communiceer vanuit je hart in plaats van hoofd en maak onderscheid tussen inhoud, proces en procedure. Dit is niet alleen verbetering van communicatie, maar een verrijking van de persoonlijke ontwikkeling. Ga het zelf ervaren!”